Piste Sauvage



Piste Sauvage,

Het wilde pad,
een inspirerende plek voor kookworkshops, kinderateliers, kruidenwandelingen,
met een hart voor eetbare wilde planten en plantaardig koken.

Mensen samenbrengen rond eten, rond verwondering, rond genieten.


Volgende activiteiten:

Yoga-kook-vakantie in de Franse Ardennen
van maandagnamiddag 9 juli tot vrijdagvoormiddag 13 juli 2018


Tijdens deze vakantie bieden we je twee yogalessen per dag aan, gegeven door Ilse Simoens. In de ochtendsessie ligt het accent op actievere en opwekkende yoga zoals Hatha Flow Yoga en Chakra Yoga. 's Avonds geven we meer aandacht aan rustgevende en langzamere yogavormen zoals Yin Yoga, Therapeutische Yoga en Nidra Yoga. De yoga is toegankelijk voor alle niveaus.
In de voormiddag bereiden we een uitgebreide lunch. We koken vegetarische zomergerechten met veel verse kruiden, die we zelf plukken in de omgeving. In de late namiddag maken we een licht diner klaar.
De bosrijke omgeving biedt de mogelijkheid om je kennis te laten maken met de helende werking van het bos via de methode van het bosbaden (Shinrin-Yoku). Dit doen we door op een verbindende manier het bos in te trekken. Door de geluiden, geuren, kleuren en texturen van het bos op te nemen verwen je alle zintuigen en geniet je van weldadige effecten op je lichaam en geest.
Een verwennerij voor en door jezelf in het charmante Monidée, in het mooie landschap van de Franse Ardennen.
Kostprijs 400 euro, alles inbegrepen.

 
Kookworkshop Fermenteren
woensdag 25 april, 9.30-11.30
donderdag 31 mei, 19.00-21.00

Pickles en gefermenteerde groenten zijn een eeuwenoude bereidingswijze.
Het is een manier om groenten te bewaren. Kom inspiratie opdoen zodat je thuis verder kan experimenteren.
Kostprijs 35 euro
in samenwerking met Graan

 
Kookworkshop Bruschetta & Broodsmeersels
woensdag 23 mei, 9.30-11.30

Tijdens deze workshop maken we verrassende bruschetta, veggie broodsmeersels en lekkere dips.
Kostprijs: 35 euro
in samenwerking met Graan


Kookworkshop Glutenvrij Koken
maandag 28 mei, 10.30-13.30

Aan de slag met glutenvrije granen!
We maken een hele reeks veggie bereidingen waarbij we glutenvrije granen of meel gebruiken.
Achteraf wordt er getafeld met de bereide gerechten.
Kostprijs 50 euro
in samenwerking met Graan


Kookworkshop 'Zoete Smeersels & Broodbeleg'
Woensdag 13 juni, 9.30-11.30

Ben je op  zoek naar gezonde variaties voor het ontbijt van je kinderen of je lunchbox?
We maken een hele reeks smeersels, denk aan zelfgemaakte chocopasta op basis van noten en gedroogd fruit, suikervrije confituur, pasta's van pitjes en zaden, ... kortom smeersels boordevol vitamines en vezels.
Kostprijs 35 euro
in samenwerking met Graan


Kookworkshop Glutenarm Brood & Glutenvrij Zoet Gebak
Woensdag 20 juni, 9.30- 11.30

We bakken met glutenvrije meelsoorten koekjes, repen en taartjes.
Floortje van Graan leert je een glutenarm brood bakken.  (We bakken in een omgeving waar gluten aanwezig zijn, daarom is het brood niet glutenvrij).
Kostprijs 50 euro
in samenwerking met Graan


Meer info?
Stuur een mailtje naar info@pistesauvage.be
www.pistesauvage.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten