Voor de taartbodem kan je natuurlijk je eigen favoriet taartdeeg gebruiken. Als je glutenvrij deeg maakt zoals in dit recept, rol je dat niet uit met een taartrol. Het deeg is niet elastisch genoeg, dus je duwt het met je vingers tot de gewenste dikte in de bakvorm. En varieer gerust met de verschillende soorten meel, kijk eens wat er nog in je keukenkast ligt en experimenteer.
walnotentaart
voor de taartbodem:
125 g amandelmeel
110 g boekweitmeel of kastanjemeel
60 g kikkererwtenmeel (= besan)
125 g boter, in klontjes
1 ei
voor de vulling:
200 walnoten, gemalen in de blender
3 eieren, gesplitst
90 g donkerbruine kandijsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 g gesmolten boter
1 dl (soja)room
Meng de ingrediënten voor de taartbodem met je handen door elkaar tot een samenhangend deeg. Vet een springvorm in met boter en druk het deeg met je vingers aan tot de gewenste dikte in de vorm. Bak het deeg 10 minuten voor in de oven op 190°C.
Ondertussen meng je de gemalen walnoten met de eigelen, de suiker, de vanillesuiker, de boter en de sojaroom door elkaar met een klopper. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Schenk dit in de voorgebakken taartbodem en bak de taart ongeveer 25 minuten op 190°C, tot de vulling stevig is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten