vrijdag 28 september 2012

De laaste Resto Jardin van het jaar

Gisterenavond was de laatste Resto Jardin van dit jaar. In januari zijn we er weer!


En het was een heerlijke kookdag.  Dat begint zo:


En we eindigden met dit:

Amuses
- Gazpacho van courgette met kerrie, yoghurt & munt
- Maïsblini met gelepaprikadressing en salsa van avocado & komkommer
- Mousse van pompoen met lenteui & feta & sesamzaadjes

Voorgerecht
- Flan van prei met venkel & waterkersslaatje, gefrituurde preireepjes, raita met appel

Hoofdgerecht
- Knolselderfrieten & aardappelpuree met tijmpesto & geroosterde pastinaak en champignon & zuringsausje & ricotta-garammasala & zoetzure rode biet

Dessert
- Sorbet van pruimen met sake & gestoofde peer & pruim & crumble van amaretti


Maïsblini met gelepaprikadressing & salsa van komkommer en avocado

300 g maïs
1,25 dl melk
45 g polenta
45 g bloem
125 g gesmolten boter
2 grote eieren en 2 eierdooiers
zout & peper

Mix de bovenstaande ingrediënten heel kort, zodat de maïs nog textuur heeft.
Bak in een hete pan met olijfolie kleine blini's.
Serveer ze met de salsa:

1/2 komkommer, in kleine brunoise gesneden
1 avocado, in kleine brunoise gesneden
1 klein rood uitje, fijngesnipperd
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels rijstazijn
5 eetlepels olijfolie
zout & peper

dressing van geroosterde gele paprika

2 gele paprika's, middendoor gesneden en pitjes verwijderd
olijfolie
mosterd
wittewijnazijn
zout & peper
klein teentje look, geperst

Leg de paprika's met het snijvlak naar beneden op een ingeoliede bakplaat.  Zet ze ongeveer 20 à 30 minuten in de oven op 190°C tot ze geblakerd zijn.  Neem ze uit de oven en doe ze in een plastiek zakje.  Maak dit bol zoals een ballon en knoop het dicht.  Laat de paprika's 10 minuutjes stomen in het zakje en verwijder dan de pel.

Mix de paprika's met de overige ingrediënten glad en proef!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten