donderdag 26 september 2013

herfstpicnic

Het blijft lekker weer om buiten te zijn, dus het blijft nog steeds picnictijd. Deze week gaf ik een ochtendlijke workshop Fingerfood aan een fijne groep collega's. Ze namen de gerechtjes na afloop mee in een grote tas en stapten richting park om in het herfstzonnetje te 'teambuilden'. Op zo'n momenten droom ik ook van een stel gezellige collega's...


Collega's lopen hier echter niet rond, wel kindertjes en barbiepoppen, die zich allemaal graag in het gras vleien voor een picnic.




Dus vulden wij ook een tas met lekkers en trokken naar het park.  Wedden dat zelfs nuffige barbies verknocht raken aan deze rode bietjes?

Rodebietjesspread met sesamcrackers

Rode Bietjesspread 


1 grote rode biet, gekookt & geschild

zout & peper
2 eetlepels pompoenpitten
scheutje olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn
1 teentje look, geperst
verse dille
150 g schapenfetakaas


Vermeng de rode biet met alle ingrediënten en mix dit glad.

Sesamcrackers  voor ongeveer 20 stuks


40 g havermout

2 eetlepels wit sesamzaad
1 eetlepel zwart sesamzaad
100 g bloem
zout & peper
kleine koffielepel bakpoeder
1 dl water
1 à 2 eetlepels olijfolie


- Mix in een blender de havermout met de 2 soorten sesamzaad tot meel. Meng dan de overige ingrediënten bij het meel en maak met je handen een bal van het deeg. Rol het deeg dun uit en snijd reepjes van het deeg. - Leg de reepjes op een ingevette bakplaat en bak ze 25 à 30 minuten goudbruin op 190°C.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten