woensdag 8 augustus 2012

Koken in openlucht

Allé vooruit.  Bloggen, we gaan er voor.

Ik zit nog even in vakantiemodus.  Koken in openlucht op een berg in Italië, de avondzon op je rug, simpele gerechtjes met lekkere ingrediënten. Je laat het snijwerk over aan een enthousiaste keukenprinses-in-spe en je neemt ondertussen een glaasje wijn afkomstig van de Italiaanse buurman en geniet van het zalige uitzicht.  Het beste wat er is!


De keukenprinses snijdt groene selder in stukjes, volgens humeur en zin.  De grote keukenprinses stooft ze aan met look in olijfolie.  Laat even verdergaren onder een deksel en voeg een bokaaltje afgespoelde witte boontjes toe.  Kruid met peper & zout.

Ondertussen grill je dikke repen courgettes met olijfolie & look.  Tenslotte neem je een bokaaltje (we zijn aan het kamperen!) artisjokjes & geconfijte tomaatjes en hier maken we een beslagje van.


Artisjokkoekjes bakken en klaar!


Nadien verdwijnt de afwas in een teiltje tot morgen onder een struik.  Je geniet van de zonsondergang, de krekels doen lustig hun werk.  De geneugten van het kampeerleven...


Voilà, en de blog is gestart. 
Terug naar de keuken in Antwerpen nu, recepten testen voor de kookworkshops van het nieuwe seizoen, de Resto Jardin terug leven in blazen, la doce vita in keuken zowiezo.


Artisjokblini's
250 g artisjokjes (op olie), grof gesneden
2 eieren
2 volle eetlepels (spelt)bloem
2 eetlepels geconfijte tomaatjes, gehakt
zout & peper

Mix de helft van de artisjokjes heel kort met de eieren. De andere helft pluk je uit elkaar en meng je met de tijm, zout & peper onder het gemixte mengsel. Bak in hete olijfolie eetlepels van het beslag, aan beide kanten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten