vrijdag 8 februari 2013

resto jardin, tot in de lente!De winterse Resto's Jardin zitten er op.  Mijn goede maatjes zoals aardpeer, pastinaak, pompoen, witloof, schorseneer, rode biet, prei, knolselder: ze zijn gisterenavond weer allemaal de revue gepasseerd en hebben geschitterd!


We zullen het hoofdgerecht nog eventjes in de spotlichten zetten: canneloni gevuld met een mengsel van paddestoel & prei.  Gechaperonneerd door geroosterde pastinaak met kastanje, salie en rode ui.


Mise-en-place: de lasagnevellen gaarkoken en vullen met een blaadje geblancheerde prei en het paddestoelenmengsel.  Oprollen en koel bewaren tot moment van serveren.  Een 8-tal minuten heet stomen en serveren met de geroosterde pastinaak.  En dan kronen met kort gefrituurde bladpeterselie.


Canneloni gevuld met een mengsel van paddestoel & prei
en geroosterde pastinaak met kastanje, salie & rode ui

voor 10 canneloni's

5 lasagnevellen
500 g champignons
handvol gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt
2 tenen look, geperst
rozemarijn, fijngehakt
olijfolie
zout & peper
1 dikke prei, in stukken van 10 cm gesneden
paar eetlepels sojaroom

Snijd de prei in stukken van 10 cm lang; maak een insnijding en maak de buitenste velletjes los. Blancheer ze in gezouten water; giet af, laat ze schrikken en laat ze dan uitlekken.
De rest van de prei snijd je heel fijn. Stoof de prei met enkele lepels sojaroom; kruid met zout & peper.

Bak de champignons op een heet vuur met de look zodat alle vocht kan verdampen. Voeg de geweekte paddestoelen toe en kruid met peper & zout. Indien nodig laat je de champignons nog uitlekken in een zeef na het bakken. Mix alles en meng er daarna de gestoofde prei door.

Kook de lasagnevellen gaar in gezouten water; leg ze daarna op je werkvlak en dep ze droog. Leg een preiblaadjes op een vel lasagne, en vervolgens een 'worstje' van het paddestoelmengsel.  Rol de canneloni op en stoom ze ongeveer 8 minuten.

300 g knolselder
sojamelk
kruidenzout

Kook de knolselder in wat sojamelk zacht.  Mix glad met een beetje van de melk voeg kruidenzout toe.

600 g pastinaak, in blokjes gesneden
200 g gekookte kastanjes (vacuumverpakt te koop in de supermarkt)
handvol salieblaadjes
2 rode uien, in partjes gesneden
handvol walnoten, grof gehakt
grof zeezout
olijfolie
gemengde peper

Doe de bovenstaande ingredi├źnten in een braadslede en hussel er olijfolie door.  Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven op 190°C tot de pastinaak gaar is.  Voeg peper toe.

bladpeterselie

Frituur de bladpeterselie op 180°C enkele seconden krokant.  Laat uitlekken en bestrooi met zout.Geen opmerkingen:

Een reactie posten