Salade met veldsla, gemarineerde rode biet, broccoli en polentacroutons
broccoli, roosjes gestoomd
veldsla, gespoeld
rode biet, gekookt, in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in balsamicoazijn met olijfolie, p&z
bosje waterkers
tofu met groene olijven ( e koop in de bioshop)
Croutons van
polenta
100 g polenta (grof maïsmeel)
3,25 dl groentenbouillon
12 geconfijte of zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
3 takjes basilicum, blaadjes afgetrokken
Breng de
bouillon aan de kook en strooi er dan al roerend de polenta in. Laat
onder voortdurend roeren 5 minuten sudderen, tot de polenta los komt
van de kookpot. Voeg de tomaatjes en basilicum toe en stort de
polenta in een ingeoliede schaal. Laat hem helemaal afkoelen en
snijd hem dan in blokjes.
Bak
ze krokant in de pan en serveer
bijvoorbeeld bij een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten