En nog meer: hij zaait, plant, geniet van zijn moestuin, en schotelt ons zijn 'groensels' voor. Deze week zijn de overblijfselen van het vorige seizoen aan de beurt. De laatste boerenkool, de pronte snijbiet die een laatste maal uit de grond schiet, zonnige goudbloem die we overal kwistig over strooien en mijn favoriete barbarakruid.
Dit kwam op tafel met een ovenschaal geroosterde aardappeltjes, rode biet, wortel, rode ui en kikkererwten. Die kleuren!
Ook van boerenkool ben ik heel erg fan. Je blancheert de blaadjes en snijdt de dikke nerven er uit; dan kan je ze verwerken zoals je bijvoorbeeld met spinazie doet. Lekker in een pesto of in deze snelle pastasaus met look, sjalot, sojaroom, pijnboompitten, pompoenpitten en amandelen.
En snijbiet is hier al regelmatig de revue gepasseerd, die komt hier heel vaak op het bord. Deze week verscheen ze in een risotto met kerriepoeder, look en kikkererwten.
Heeft er ooit iemand gezegd dat koken ingewikkeld hoeft te zijn? Verse groenten, uw lief aan het fornuis, voetjes onder de tafel en laat het smaken!
Gisteren gemaakt, super lekker hoor!
BeantwoordenVerwijderendat doet me veel plezier!
BeantwoordenVerwijderen