vrijdag 25 juli 2014

Pauzeren tussen het stadse groen

Er even tussenuit met zijn tweeën is altijd een feest.  Voor het vertrek lijkt het dan alsof we toe zijn aan rust en relaxen, maar eenmaal ter plekke stroomt de adrenaline van die nieuwe kinderloze plek al gauw door de aders.


Zo ook in het begin van deze maand, toen we op de trappers Berlijn verkenden.  Een ideale combinatie van een levendige stad en het overweldigende groen dat daar ruimte krijgt.  Met stille straten, uitgestrekte parken, om iedere hoek een streep of een vliegveld groen.  Tja, dan word ik toch een beetje groen van jaloezie... als je in het volgebouwde Antwerpen woont.


Ook op vlak van vegetarisch dineren in de Antwerpse contreien is er reden om jaloers te worden.  Wat een moeilijke keuze tussen dat rijkelijk aanbod.  Ik kan niet nalaten om de fijnste aanraders mee te geven:

Lost in wedding
In een leegstaand zwembad uit de jaren 70, wordt iedere dinsdagavond een verfijnd 3-gangenmenu aan 10 euro (jawel!) geserveerd.  Reserveer je plaatsje voor een stoel in de tuin bij goed weer, of in de voortijdige bar bij slecht weer.  Geniet tussen de hippe Berlijners aan een lange gezellige tafels van verrassende combinaties en spetterende borden.

Funk You
Een gezellige lunch- of ontbijtplek met een lekker glutenvrij alternatief voor broodjes.  De enthousiaste Colombiaanse eigenaar maakt een warme maïskoek met avocado en salade die me deed wegsmelten. Vraag hem naar het recept, en hij droomt helemaal weg bij het verhaal van zijn kokende moeder aan het houtvuur.


Lucky Leek
Een prijziger en stijlvol restaurant met een verfijnde veganistische kaart, gerund door een jonge kokkin die net een kookboek uitbracht.  En het leuke is dat het een publiek is, dat gaat van mainstream tot zakenlui.

Prinzessinnengarten
Een groene-vingers-plek plek waar buurtbewoners samen groenten kweken en waar je terecht kan voor een eenvoudige tuinkeuken onder de bomen.Zo, hier ga ik het bij houden.  Ik schrijf tenslotte geen toeristische gidsen. En er is in september alweer een lichtpuntje in het vegetarische landschap hier bij ons, want dan verschijnt de Resto Jardin terug enkele weken.  Inschrijvingen zijn geopend, één twee drie start!

1 opmerking: