maandag 1 september 2014

smaakbom

Het is deze tijd van het jaar alweer.  Nieuwe starten, verse plannen, blinkende boekentassen, mijmeren over de vakantietijden, en aan de slag met uitpuilende moestuinen.  Na de overvloedige regen hebben de courgettes en pompoenen wanstaltige proporties gekregen.  Spijtig dat ze vaak niet op tijd en klein geoogst worden.  Niets zo lekker als een frisse knapperige courgette of een kleine zoete pomoen die barst van de smaak.


Maar als je van vrienden of de buurman een kanjer krijgt, dan gooi je een cadeau niet weg.  Een overmaatse pompoen kan je in de soep oppimpen met look en lavas, maar toch mis je die volle smaak zoals het hoort.  Een flinke boost voor je soepen (of bij curries, als smeersel, noem maar op) is deze cashewspread met groene kerrie.  We gaan voor anti-flets!


Cashewspread met groene kerrie

150 g cashewnoten, een halve dag geweekt in water
2 koffielepels groenekerriepasta
sap van 1 limoen
2 lenteuitjes (wit én groene gedeelte)

Mix alles glad bij elkaar, eventueel met een beetje weekwater van de noten.  Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten