donderdag 20 december 2012

Het ultieme kookboek

Het is nog net niet te laat om je laatste wensen door te spelen voor de kerstlijstjes.  Als je net zoals ik een lichte verslaving aan de dag legt voor kookboeken, dan heb ik hier een fantastische tip. 
Verslaving, het is te zeggen, kookboeken zijn mijn dikke vrienden. Ik neem ze mee in mijn bagage op reis of als leesvoer op de luie zetel.  Ik noem ze 'mijn compensatie omdat ik geen collega's heb waarmee ik kan keuvelen over recepten, ingrediënten en inspiratie'.  Hier stel ik ze aan je voor, 'mijn vrienden':
Zien ze er geen fijn gezelschap uit?  Ze hebben onlangs nieuwe compagnons gekregen van twee geweldige kanjers (een cadeau! ik zou me zelf niet zo durven verwennen...). 'Smaakvrienden' van Angélique Schmeinck vertelt over zichzelf als 'oneindige culinaire inspiratie'.  Wat wil je nog meer?  Kortom, deze boeken vervangen alle boeken op mijn schab én alle toekomstige boekenmaatjes.  Ideeën, inspiratie, combinaties die je op weg zetten om met één ingrediënt weg te dromen dat leidt tot een verrukkelijk recept.


Ik zet me alvast aan het bladeren om mijn gerechtjes voor de kerstdiners voor te bereiden.  Ook veel inspiratie gewenst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

1 opmerking: