maandag 7 januari 2013

crème van wortel met kokos & gember



Bye bye driekoningen, dag kerstboom, welkom schoolkindertjes & brooddozen!

Dat is altijd weer wennen, na een schoolvakantie. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn binnenkort nog de laatste nieuwjaarsbrieven of nieuwjaarsborrels in aantocht, gepaard met lekkere hapjes.

Dit is de laatste maanden een favoriet bij de foodlovers: wortelcrème met kokos, gember en een sesamsalsa er bovenop. Makkelijk voor te bereiden, ziet er kleurrijk uit en zoals gezegd, iedereen vindt het heerlijk.



Crème van worteltjes met kokos & gember en salsa van sesamzaadjes & lenteui
300 g wortelen, schoongemaakt & in stukjes gesneden
eventueel theelepeltje thaise rodecurrypasta
2 eetlepel santen (gedroogde kokospasta), of je kan dit vervangen door wat kokosmelk
1 eetlepel geraspte gember
2 eetlepels olijfolie
peper & zout
4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (wit & zwart)
3 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
1 eetlepel zoete chilisaus
eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 koffielepel sesamolie

Kook de wortels gaar in gezouten water. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht.
Pureer de hete wortels glad met de rodecurrypasta, de santen, olijfolie en zout & peper. Voeg een klein beetje kookvocht toe tot je een dikke mousse hebt.  Verdeel de mousse in glaasjes en laat afkoelen.
Serveer met een slaatje van lentuitjes, sesamzaad, zoete chillisaus, sojasaus, rijstazijn, olijfolie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten