dinsdag 20 november 2012

Bananenwafels


Tegenwoordig worden hier iedere week wafels gebakken. Er is altijd wel een goede reden om er aan te beginnen: 

Niets zo heerlijk als keukentradities & kindertjes.  Overrijpe bananen die bruin liggen te spikkelen in de fruitmand.  Regenweer en de kachel is aan.  Lang geleden dat die koksmutsen uit de kast zijn geweest.  Keukentalent dat gestimuleerd moet worden.  Een verjaardag en we hebben geen taart in huis.  Het is op een wip geklaard.  En ze zijn 'gezond'!  Vooruit dus met dat deeg.



Bananenwafels                                                                                
voor ongeveer 20 stuks

2 heel rijpe bananen
150 g speltmeel
100 g havermoutvlokken
1 koffielepel kaneelpoeder
1 koffielepel bakpoeder
mespunt zout
50 g volle eetlepels bruine suiker
2 eieren
0,8 dl zonnebloempitolie
3 dl sojamelk

Plet de bananen met een vork in een mengkom.  Voeg het meel, de havermout, de kaneel, het bakpoeder, het zout en de suiker toe.
Klop de eieren los en roer de olie en de sojamelk onder.  Voeg dit bij het bananenmengsel.  Laat het deeg 30 minuten rusten. 
Laat het wafelijzer heet worden, olie het lichtjes in en bak de wafels bruin.

2 opmerkingen:

  1. mmmm! kan ik hier ook gewone koekjes van maken? ik heb geen wafelijzer!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dag Inge,
      je kan er ook dikke pannenkoekjes van maken in de koekenpan, even lekker!

      Verwijderen