dinsdag 20 november 2012
Bananenwafels
Tegenwoordig worden hier iedere week wafels gebakken. Er is altijd wel een goede reden om er aan te beginnen:
Niets zo heerlijk als keukentradities & kindertjes. Overrijpe bananen die bruin liggen te spikkelen in de fruitmand. Regenweer en de kachel is aan. Lang geleden dat die koksmutsen uit de kast zijn geweest. Keukentalent dat gestimuleerd moet worden. Een verjaardag en we hebben geen taart in huis. Het is op een wip geklaard. En ze zijn 'gezond'! Vooruit dus met dat deeg.
Bananenwafels
voor ongeveer 20 stuks
2 heel rijpe bananen
150 g speltmeel
100 g havermoutvlokken
1 koffielepel kaneelpoeder
1 koffielepel bakpoeder
mespunt zout
50 g volle eetlepels bruine suiker
2 eieren
0,8 dl zonnebloempitolie
3 dl sojamelk
Plet de bananen met een vork in een mengkom. Voeg het meel, de havermout, de kaneel, het bakpoeder, het zout en de suiker toe.
Klop de eieren los en roer de olie en de sojamelk onder. Voeg dit bij het bananenmengsel. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Laat het wafelijzer heet worden, olie het lichtjes in en bak de wafels bruin.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
mmmm! kan ik hier ook gewone koekjes van maken? ik heb geen wafelijzer!
BeantwoordenVerwijderenx
dag Inge,
Verwijderenje kan er ook dikke pannenkoekjes van maken in de koekenpan, even lekker!